Zonnepanelen Schimmert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Schimmert? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker tref jij praktische adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Schimmert!

zonnepanelen installateur 6333
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6333
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schimmert mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.nuth.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nuth. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Nuth zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Schimmert
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Schimmert kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een lage rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5400), dan is het voordeel al €1134. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Schimmert zitten vaak tussen de €4700 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Oxxio betaal je hiervoor wel €612 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Schimmert bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3550 – €4350€430
2302012€5150 – €5700€675
3333016€5975 – €6175€775
4399016€6500 – €6850€930
5442019€6950 – €7125€1000
6491022€7675 – €7825€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Schimmert check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schimmert is 3400 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Schimmert?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schimmert

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Schimmert vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies jij in een zeer korte periode een erkende specialist in de buurt. Veel installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Schimmert.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Nuth.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Schimmert op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Nuth, Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 6333).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!