Zonnepanelen Wijnandsrade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Wijnandsrade? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze vergelijker vind jij omvangrijke gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wijnandsrade!

zonnepanelen installateur 6363
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6363
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijnandsrade mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.nuth.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Nuth. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Nuth kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wijnandsrade
Direct zonnepanelen bestellen? In Wijnandsrade kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5550), dan pak je al €1165,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al ruim 650.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wijnandsrade liggen tussen de €4800 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in plusminus 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Vandebron betaal je al snel €625,5 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wijnandsrade is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117406€3650 – €4375€380
2304013€5125 – €5750€600
3336014€5975 – €6275€850
4420017€6400 – €6725€910
5464019€7100 – €7300€1020
6509023€7600 – €7850€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Wijnandsrade ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijnandsrade is 3400 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste klanten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Wijnandsrade?

Voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijnandsrade

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wijnandsrade vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref je moeiteloos een deskundige specialist in je postcodegebied. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Wijnandsrade.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Nuth.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wijnandsrade op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Nuth, Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 6363).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!