Zonnepanelen Hulshorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hulshorst? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker check jij handige raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Hulshorst!

zonnepanelen installateur 8077
 • Lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Los van de energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8077
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hulshorst mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.nunspeet.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Nunspeet. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Nunspeet zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Hulshorst
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hulshorst zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan bedraagt dit al €987. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,035 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hulshorst schommelen tussen de €5300 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €672,75 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hulshorst kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118706€3475 – €4450€400
2301011€5025 – €5675€675
3345016€5950 – €6225€725
4415016€6550 – €6625€920
5456019€6975 – €7275€990
6505021€7475 – €8200€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Hulshorst tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hulshorst is 3180 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hulshorst?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hulshorst

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hulshorst vergelijken? Door het advies hieronder kies jij moeiteloos een uitmuntende leverancier in de buurt. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de aard van de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Hulshorst.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Nunspeet.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hulshorst op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Nunspeet, Elspeet-Vierhouten)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8077).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!