Zonnepanelen Vierhouten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Vierhouten? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze website vind je praktische gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Vierhouten!

zonnepanelen installateur 8076
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8076
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vierhouten mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.nunspeet.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Nunspeet. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Nunspeet zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Vierhouten
Direct zonnepanelen bestellen? In Vierhouten zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan profiteer je al van een korting van €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Circa 750.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Vierhouten liggen tussen om en nabij de €4400 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert zo’n 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Oxxio betaal je al snel €670,5 (tarieven mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Vierhouten kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3425 – €4500€380
2287012€5050 – €5825€675
3322014€6000 – €6175€775
4393018€6375 – €6675€940
5470019€6925 – €7275€980
6480022€7500 – €8200€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Vierhouten check jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vierhouten is 3180 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Vierhouten?

Voor zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vierhouten

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vierhouten vergelijken? Middels onze stappenplan kies jij in enkele stappen een betrouwbare leverancier in de regio. Een aantal leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer duidelijk de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Vierhouten.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Nunspeet.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vierhouten op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Nunspeet, Elspeet-Vierhouten)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8076).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!