Zonnepanelen Elspeet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Elspeet? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze tool tref je waardevolle adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Elspeet!

zonnepanelen installateur 8075
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8075
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Elspeet mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.nunspeet.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Nunspeet. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens noemen we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Nunspeet kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Elspeet
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Elspeet kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4650), dan loopt dit al op tot €976,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Elspeet zitten vaak tussen de €5000 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa grofweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €668,25 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Elspeet bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119206€3700 – €4325€380
2291011€5300 – €5725€500
3325015€6075 – €6175€750
4403016€6400 – €6800€890
5464019€7075 – €7225€990
6483022€7550 – €8000€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Elspeet ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elspeet bedraagt 3180 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Elspeet?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-elspeet

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Elspeet vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind jij zonder problemen een erkende specialist in jouw streek. Tal van installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets expliciet jouw woning. Het genre huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Elspeet.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €17,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Nunspeet.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Elspeet op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Nunspeet, Elspeet-Vierhouten)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8075).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!