Zonnepanelen Sint Hubert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Sint Hubert? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website ontdek je bruikbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Sint Hubert!

zonnepanelen installateur 5454
 • Een kleiner energiecontract.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5454
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Hubert juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.gemeente-mill.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Mill en Sint Hubert. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Mill en Sint Hubert zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Sint Hubert
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Sint Hubert zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5575), dan is het belastingvoordeel al €1170,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,06 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al ruim 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint Hubert liggen tussen om en nabij de €4700 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers betaal je hiervoor wel €612 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Sint Hubert kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3475 – €4425€380
2285011€5075 – €5900€575
3333014€6075 – €6125€700
4400016€6400 – €6650€900
5436019€7075 – €7275€980
6488021€7425 – €7800€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Sint Hubert tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Hubert is 3730 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Sint Hubert?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-hubert

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sint Hubert vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs vind je in korte tijd een professionele monteur in je woonplaats. Het merendeel van de specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sint Hubert.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Mill en Sint Hubert.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sint Hubert op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5454).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!