Zonnepanelen Langenboom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Langenboom? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Met behulp van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref je handige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Langenboom!

zonnepanelen installateur 5453
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5453
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langenboom juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.gemeente-mill.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Mill en Sint Hubert. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Mill en Sint Hubert kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Langenboom
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Langenboom zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5550), dan profiteer je al van een korting van €1165,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 650.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Langenboom liggen tussen om en nabij de €4300 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €609,75 (vergoeding juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Langenboom bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3425 – €4275€380
2292011€5200 – €5675€600
3350014€5925 – €6250€850
4380016€6475 – €6625€940
5455020€6900 – €7250€990
6501021€7450 – €7825€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Langenboom check je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langenboom bedraagt 3730 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Langenboom?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langenboom

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Langenboom vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs zoek jij vandaag nog een erkende installateur in de buurt. Het merendeel van de aanbieders hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de aard van de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Langenboom.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Mill en Sint Hubert.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Langenboom op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord)? Dan mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 5453).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!