Zonnepanelen Wilbertoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Wilbertoord? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Op basis van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze tool vind je praktische raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Wilbertoord!

zonnepanelen installateur 5455
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wilbertoord mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.gemeente-mill.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Mill en Sint Hubert. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Mill en Sint Hubert kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wilbertoord
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wilbertoord kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan pak je al €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 550.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wilbertoord variëren tussen de €5100 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Pure Energie betaal je hiervoor wel €614,25 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Wilbertoord kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119906€3575 – €4325€440
2296011€5300 – €5725€500
3320014€6000 – €6075€750
4414017€6400 – €6800€920
5438020€7100 – €7275€970
6502021€7425 – €7800€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Wilbertoord zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wilbertoord bedraagt 3730 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Wilbertoord?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wilbertoord

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Wilbertoord vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek je binnen enkele minuten een uitmuntende aanbieder in jouw streek. Een aantal bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Wilbertoord.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Mill en Sint Hubert.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wilbertoord op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5455).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!