Zonnepanelen Mill kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Mill? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze tool doorzoek je accurate info aangaande zonnepanelen kopen in Mill!

zonnepanelen installateur 5451
 • Lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5451
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mill mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.gemeente-mill.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Mill en Sint Hubert. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Mill en Sint Hubert zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Mill
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Mill zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan profiteer je al van een korting van €1160,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 700.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Mill schommelen tussen de €4600 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €607,5 (vergoeding mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Mill kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3700 – €4375€410
2297013€5000 – €5825€600
3337016€6000 – €6150€875
4412017€6475 – €6675€920
5461020€7075 – €7275€990
6507023€7425 – €8025€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Mill achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mill bedraagt 3730 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mill?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mill

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Mill vergelijken? Door het onderstaande stappenplan kies je zonder problemen een uitmuntende specialist in je woonplaats. Verscheidene adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Mill.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €25,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Mill en Sint Hubert.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mill op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van panelen in de buurt (Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 5450, 5451).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!