Zonnepanelen Lageland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Lageland? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze tool bekijk jij veelzijdige adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lageland!

zonnepanelen installateur 9622
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9622
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lageland augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van http://gemeente.groningen.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Groningen. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Groningen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Lageland
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Lageland kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4625), dan is het voordeel al €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 650.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lageland komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €621 (tarief augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Lageland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3475 – €4275€410
2282011€5125 – €5750€500
3335016€6075 – €6100€725
4382016€6350 – €6625€940
5436020€6950 – €7275€970
6500022€7600 – €7850€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Lageland achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lageland is 2320 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Lageland?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lageland

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Lageland vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder tref je in korte tijd een betrouwbare expert in de buurt. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Lageland.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Groningen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lageland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Centrum, Oud-Zuid, Oud-West, Oud-Noord, Oosterparkwijk, Zuidoost, Helpman e.o., Zuidwest, Hoogkerk e.o., Nieuw-West, Noordwest, Noordoost, Noorddijk e.o., Meerdorpen)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9622).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!