Zonnepanelen Maasland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Maasland? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via deze website tref je waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Maasland!

zonnepanelen installateur 3155
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode3155
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maasland april 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.middendelfland.nl vind jij de spelregels in de gemeente Midden-Delfland. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste noemen we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Midden-Delfland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Maasland
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Maasland zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5150), dan pak je al €1081,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 700.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Maasland liggen tussen de €4900 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (prijs april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Maasland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3450 – €4250€380
2305012€5100 – €5675€575
3330015€6000 – €6025€800
4402016€6525 – €6625€900
5459019€6975 – €7300€990
6483023€7400 – €7875€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Maasland zie je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maasland is 3170 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Maasland?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maasland

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Maasland vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb jij moeiteloos een goede specialist in jouw streek. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Maasland.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Delfland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Maasland op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Schipluiden, Maasland)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3155).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!