Zonnepanelen Schipluiden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Schipluiden? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van deze website doorzoek jij handige informatie aangaande zonnepanelen kopen in Schipluiden!

zonnepanelen installateur 2636
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schipluiden juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.middendelfland.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Midden-Delfland. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Midden-Delfland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Schipluiden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Schipluiden zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5275), dan bedraagt dit al €1107,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 800.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Schipluiden zitten vaak tussen de €5400 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in circa 3040 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €684 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Schipluiden is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3550 – €4325€430
2282013€5125 – €5725€625
3322016€6025 – €6075€750
4411017€6300 – €6800€900
5444020€6950 – €7200€980
6486023€7500 – €8175€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Schipluiden check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schipluiden bedraagt 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Schipluiden?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schipluiden

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Schipluiden vergelijken? Geholpen door onze stappenplan tref jij vandaag nog een deskundige specialist in je woonplaats. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan erkend zonnepanelen advies in Schipluiden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Delfland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Schipluiden op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal zonne-energie project (Schipluiden, Maasland)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 2636).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!