Zonnepanelen Erp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Erp? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze tool doorzoek je uitgebreide aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Erp!

zonnepanelen installateur 5469
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5469
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Erp mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.meierijstad.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Meierijstad. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Meierijstad kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Erp
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Erp bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 650.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Erp komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor om en nabij 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €618,75 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Erp kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3575 – €4300€410
2305012€5100 – €5725€500
3347014€6025 – €6150€775
4397016€6450 – €6800€880
5441020€6975 – €7200€980
6499021€7675 – €8050€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Erp tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erp is 3490 kWh. Dit staat voor plusminus 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Erp?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-erp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Erp vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vind jij vandaag nog een deskundige vakman in jouw omgeving. De meeste adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Erp.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Meierijstad.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Erp op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5469).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!