Zonnepanelen Schijndel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Schijndel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl tref jij bruikbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Schijndel!

zonnepanelen installateur 5481
 • Een lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5481
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schijndel juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.meierijstad.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Meierijstad. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Meierijstad zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Schijndel
Direct zonnepanelen bestellen? In Schijndel kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5750), dan pak je al €1207,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,03 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 500.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Schijndel liggen tussen de €4100 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €627,75 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Schijndel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3525 – €4475€420
2285012€5000 – €5725€550
3341015€6050 – €6050€875
4420017€6500 – €6600€890
5446019€7025 – €7275€1020
6507022€7575 – €7825€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Schijndel bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schijndel is 3490 kWh. Dit staat voor rond de 10 panelen van 290 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Schijndel?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schijndel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Schijndel vergelijken? Dankzij onderstaande tips tref je vandaag nog een uitstekende specialist in je woonplaats. Veel aanbieders hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het soort woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Schijndel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Meierijstad.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Schijndel op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 5480, 5481, 5482).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!