Zonnepanelen Veghel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Veghel? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze vergelijker vind jij samengestelde informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Veghel!

zonnepanelen installateur 5461
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5461
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veghel juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.meierijstad.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Meierijstad. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Meierijstad zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Veghel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Veghel zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5625), dan bedraagt dit al €1181,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 700.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Veghel liggen tussen de €4900 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Veghel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3500 – €4225€430
2300012€5300 – €5650€575
3324016€5950 – €6225€775
4390017€6325 – €6650€950
5464019€7000 – €7225€960
6492022€7650 – €7900€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Veghel achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veghel is 3490 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Veghel?

Puur voor panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veghel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Veghel vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten tref jij zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in jouw streek. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet jouw woning. Het type dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Veghel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Meierijstad.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Veghel op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal project (West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk)? Dan mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!