Zonnepanelen Sint-Oedenrode kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Sint-Oedenrode? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Middels een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij deze website vind jij actuele raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Sint-Oedenrode!

zonnepanelen installateur 5491
 • Lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5491
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint-Oedenrode juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.meierijstad.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Meierijstad. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Meierijstad is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Sint-Oedenrode
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sint-Oedenrode zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra voordelig een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan loopt dit al op tot €1212,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 550.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sint-Oedenrode schommelen tussen de €4100 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat voor circa 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Vandebron betaal je al snel €630 (prijspeil juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sint-Oedenrode kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119708€3650 – €4250€430
2277013€5250 – €5800€600
3344014€6075 – €6100€750
4419018€6350 – €6700€890
5457019€6925 – €7200€990
6488023€7475 – €8000€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Sint-Oedenrode lees jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Oedenrode bedraagt 3490 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 panelen van 320 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh zijn dat 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Sint-Oedenrode?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-oedenrode

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sint-Oedenrode vergelijken? Door het advies hieronder vind je in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in je postcoderoos. Sommige installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan relevant zonnepanelen advies in Sint-Oedenrode.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Meierijstad.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Oedenrode op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een project in je eigen buurt (West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 5490, 5491, 5492).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!