Zonnepanelen Purmerland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Purmerland? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze tool vind je samengestelde info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Purmerland!

zonnepanelen installateur 1451
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1451
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Purmerland juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.landsmeer.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Landsmeer. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Tevens onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Landsmeer kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Purmerland
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Purmerland kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5575), dan is het belastingvoordeel al €1170,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 800.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Purmerland zitten vaak tussen de €5100 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en Nuon betaal je daarvoor zo’n €695,25 (tarief juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Purmerland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118708€3650 – €4425€390
2286011€5300 – €5625€625
3352014€6025 – €6175€825
4388017€6350 – €6675€950
5466019€6950 – €7275€1010
6489022€7675 – €8150€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Purmerland bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Purmerland is 3230 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Purmerland?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-purmerland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Purmerland vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een professionele monteur in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Purmerland.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Landsmeer.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Purmerland op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Landsmeer, Ilpendam)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1451).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!