Zonnepanelen Den Ilp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Den Ilp? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze vergelijker vind je handige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Den Ilp!

zonnepanelen installateur 1127
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1127
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Ilp juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.landsmeer.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Landsmeer. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Landsmeer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Den Ilp
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Den Ilp kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4700), dan is het belastingvoordeel al €987. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 600.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Den Ilp liggen tussen om en nabij de €4900 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (kosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Den Ilp kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3400 – €4475€380
2301013€5000 – €5700€650
3339016€6000 – €6025€875
4390018€6300 – €6700€920
5457020€6900 – €7225€1000
6482022€7450 – €8000€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Den Ilp tref je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Ilp bedraagt 3230 kWh. Dit staat voor plusminus 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Den Ilp?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-ilp

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Den Ilp vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt zoek jij snel en eenvoudig een uitmuntende expert in de buurt. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Den Ilp.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Landsmeer.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Den Ilp op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een project in je eigen buurt (Landsmeer, Ilpendam)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1127).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!