Zonnepanelen Beek en Donk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Beek en Donk? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door deze pagina bekijk je omvangrijke details aangaande zonnepanelen kopen in Beek en Donk!

zonnepanelen installateur 5741
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5741
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beek en Donk mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.laarbeek.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Laarbeek. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Laarbeek is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Beek en Donk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Beek en Donk bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5075), dan is het voordeel al €1065,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 700.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Beek en Donk variëren tussen de €5100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Pure Energie betaal je al snel €686,25 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Beek en Donk bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118407€3425 – €4450€390
2277013€5275 – €5600€650
3322016€6075 – €6250€700
4386018€6375 – €6850€920
5464019€7075 – €7150€1000
6506021€7500 – €8050€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Beek en Donk vind je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beek en Donk is 3440 kWh. Dit staat voor plusminus 10 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Beek en Donk?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beek-en-donk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Beek en Donk vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek je snel en eenvoudig een professionele vakspecialist in de regio. Het merendeel van de specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Beek en Donk.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Laarbeek.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Beek en Donk op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van panelen in de buurt (Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout)? Dan kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5740, 5741).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!