Zonnepanelen Aarle-Rixtel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Aarle-Rixtel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je bruikbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Aarle-Rixtel!

zonnepanelen installateur 5735
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5735
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aarle-Rixtel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.laarbeek.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Laarbeek. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Laarbeek zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Aarle-Rixtel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Aarle-Rixtel kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5000), dan pak je al €1050. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 800.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Aarle-Rixtel komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (kosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Aarle-Rixtel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3500 – €4375€400
2294011€5075 – €5600€625
3322014€5925 – €6150€800
4396016€6325 – €6650€880
5463019€6900 – €7175€1000
6484023€7400 – €8100€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Aarle-Rixtel check je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aarle-Rixtel bedraagt 3440 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Aarle-Rixtel?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aarle-rixtel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Aarle-Rixtel vergelijken? Dankzij het advies hieronder vergelijk jij in korte tijd een uitmuntende vakman in de buurt. Verschillende leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Aarle-Rixtel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Laarbeek.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aarle-Rixtel op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een project in je eigen buurt (Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5735).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!