Zonnepanelen Mariahout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Mariahout? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze pagina bekijk je accurate toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Mariahout!

zonnepanelen installateur 5738
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mariahout mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.laarbeek.nl check jij de spelregels in de gemeente Laarbeek. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Laarbeek zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Mariahout
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Mariahout kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5050), dan is het belastingvoordeel al €1060,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 800.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Mariahout komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €684 (prijspeil mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Mariahout kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3600 – €4425€410
2286011€5125 – €5675€625
3333016€5925 – €6225€725
4401018€6550 – €6825€950
5460020€7025 – €7225€1030
6483021€7400 – €7800€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Mariahout tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mariahout bedraagt 3440 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Mariahout?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mariahout

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Mariahout vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vergelijk je moeiteloos een goede monteur in je postcoderoos. Veel specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het type huis. Het genre dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Mariahout.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Laarbeek.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mariahout op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5738).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!