Zonnepanelen Oirschot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Oirschot? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je praktische info over zonnepanelen kopen in Oirschot!

zonnepanelen installateur 5689
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5689
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3790 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oirschot juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.oirschot.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Oirschot. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Oirschot zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oirschot
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oirschot kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan pak je al €1107,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 800.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oirschot schommelen tussen de €5100 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert om en nabij 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €657 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oirschot bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120307€3675 – €4375€440
2273011€5225 – €5775€550
3325015€5950 – €6225€825
4390018€6300 – €6700€930
5438019€7050 – €7300€1010
6482022€7500 – €7950€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Oirschot ontdek je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oirschot is 3790 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle investeerders prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oirschot?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oirschot

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Oirschot vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk jij zonder problemen een deskundige aanbieder in de buurt. Verscheidene monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Oirschot.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oirschot.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oirschot op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een regionaal project (Oirschot, Spoordonk, Middelbeers en Westelbeers, Oostelbeers)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5688, 5689).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente