Zonnepanelen Lieshout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Lieshout? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze website vind jij toepasbare raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lieshout!

zonnepanelen installateur 5737
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5737
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lieshout april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.laarbeek.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Laarbeek. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Laarbeek zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Lieshout
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lieshout bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5025), dan loopt dit al op tot €1055,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 750.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lieshout zitten vaak tussen de €4400 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €681,75 (prijspeil april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lieshout kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3500 – €4475€430
2288012€5250 – €5800€550
3327016€5925 – €6025€875
4381016€6525 – €6675€920
5448020€6900 – €7125€1010
6520021€7425 – €8125€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Lieshout achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lieshout is 3440 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lieshout?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lieshout

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lieshout vergelijken? Geholpen door onderstaande tips vind je binnen enkele minuten een uitstekende specialist in de buurt. Tal van aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Lieshout.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Laarbeek.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lieshout op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5737).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!