Zonnepanelen Korendijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Korendijk? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze website vind jij accurate aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Korendijk!

zonnepanelen installateur 3284
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3284
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Korendijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.korendijk.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Korendijk. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Korendijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Korendijk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Korendijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan is het voordeel al €1086,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 800.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Korendijk komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert zo’n 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie of NLE betaal je daarvoor zo’n €636,75 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Korendijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119007€3525 – €4450€400
2292013€5000 – €5725€525
3344016€5925 – €6050€800
4393016€6525 – €6775€880
5448019€7000 – €7150€1020
6501023€7500 – €7825€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Korendijk bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Korendijk bedraagt 3170 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Korendijk?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-korendijk

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Korendijk vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies je zonder problemen een professionele vakspecialist in jouw streek. Sommige monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Korendijk.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Korendijk.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Korendijk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Zuid-Beijerland)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 3284).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente