Zonnepanelen Piershil kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Piershil? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels de zonnepanelen-vergelijker tref je waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Piershil!

zonnepanelen installateur 3265
 • Een lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3265
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Piershil juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.korendijk.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Korendijk. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Korendijk is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Piershil
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Piershil zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 500.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Piershil schommelen tussen de €4100 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €695,25 (tarieven juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Piershil kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3625 – €4450€380
2292011€5300 – €5625€525
3324014€6075 – €6275€850
4402017€6450 – €6625€940
5453020€7000 – €7150€980
6519023€7575 – €7975€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Piershil ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Piershil bedraagt 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Piershil?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-piershil

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Piershil vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind je in korte tijd een professionele expert in je postcoderoos. Een aantal bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Piershil.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Korendijk.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Piershil op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Zuid-Beijerland)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 3265).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!