Zonnepanelen Cromstrijen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Cromstrijen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door deze website check jij uitgebreide aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Cromstrijen!

zonnepanelen installateur 3281
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Cromstrijen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.cromstrijen.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Cromstrijen. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Cromstrijen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Cromstrijen
Direct zonnepanelen bestellen? In Cromstrijen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4825), dan is het belastingvoordeel al €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 600.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Cromstrijen komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat voor zo’n 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €697,5 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Cromstrijen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3450 – €4425€440
2291012€5050 – €5625€675
3331015€5975 – €6150€800
4411018€6550 – €6825€900
5466019€6950 – €7125€990
6505023€7600 – €7800€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Cromstrijen lees jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cromstrijen bedraagt 3220 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Cromstrijen?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-cromstrijen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Cromstrijen vergelijken? Op basis van het advies hieronder zoek je in enkele stappen een goede expert in de buurt. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Cromstrijen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (denk aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Cromstrijen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Cromstrijen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Numansdorp, Klaaswaal)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3280, 3281).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente