Zonnepanelen Zuid-Beijerland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Zuid-Beijerland? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl vind je uitgebreide gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zuid-Beijerland!

zonnepanelen installateur 3284
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet het milieu op 1.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3284
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuid-Beijerland april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.korendijk.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Korendijk. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Korendijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Zuid-Beijerland
Direct zonnepanelen bestellen? In Zuid-Beijerland zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan loopt dit al op tot €1039,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus een half miljoen consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zuid-Beijerland fluctueren tussen de €4900 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert ongeveer 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €616,5 (tarief april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Zuid-Beijerland is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117206€3550 – €4375€380
2287013€5075 – €5850€650
3329016€6050 – €6050€725
4401018€6550 – €6825€900
5469019€6900 – €7125€970
6487021€7600 – €8200€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Zuid-Beijerland tref je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuid-Beijerland bedraagt 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Zuid-Beijerland?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuid-beijerland

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Zuid-Beijerland vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten heb je in enkele stappen een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Zuid-Beijerland.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Korendijk.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zuid-Beijerland op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Zuid-Beijerland)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3284).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!