Zonnepanelen Nieuw-Beijerland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Nieuw-Beijerland? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Met een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nieuw-Beijerland!

zonnepanelen installateur 3264
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3264
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Beijerland juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.korendijk.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Korendijk. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Korendijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Nieuw-Beijerland
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Beijerland zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 750.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nieuw-Beijerland liggen tussen om en nabij de €4200 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €693 (prijs juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Nieuw-Beijerland kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3675 – €4325€440
2293013€5075 – €5625€525
3333016€6075 – €6225€875
4419018€6400 – €6750€950
5461020€6900 – €7175€970
6483023€7575 – €8200€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Nieuw-Beijerland lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Beijerland bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Nieuw-Beijerland?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-beijerland

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Beijerland vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een goede expert in je woonplaats. Tal van monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Nieuw-Beijerland.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Korendijk.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Beijerland op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van panelen in de buurt (Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Zuid-Beijerland)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3264).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!