Zonnepanelen Goudswaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Goudswaard? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Met zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze vergelijker lees jij actuele toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Goudswaard!

zonnepanelen installateur 3267
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3267
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goudswaard juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.korendijk.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Korendijk. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Korendijk is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Goudswaard
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Goudswaard kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten heel voordelig een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4825), dan profiteer je al van een korting van €1013,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 500.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Goudswaard komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in om en nabij 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €697,5 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Goudswaard is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3650 – €4200€410
2293013€5250 – €5725€500
3322015€6075 – €6100€775
4399016€6425 – €6675€880
5468020€6975 – €7225€960
6514021€7550 – €8200€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Goudswaard vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goudswaard bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Goudswaard?

Voor panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goudswaard

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Goudswaard vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies je snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in je woonplaats. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het type woning. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Goudswaard.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de omgeving. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Korendijk.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Goudswaard op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal project (Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Zuid-Beijerland)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 3267).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!