Zonnepanelen Tull en ’t Waal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Tull en ’t Waal? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van deze pagina vind je samengestelde tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Tull en ’t Waal!

zonnepanelen installateur 3999
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3999
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tull en ’t Waal juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.houten.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Houten. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij is er ook een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Houten is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Tull en ’t Waal
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Tull en ’t Waal kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan loopt dit al op tot €1207,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tull en ’t Waal fluctueren tussen de €5100 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of NLE betaal je hiervoor wel €623,25 (tarief juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Tull en ’t Waal kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117006€3700 – €4325€440
2306012€5025 – €5900€525
3341015€5900 – €6275€775
4403018€6550 – €6700€880
5447020€7000 – €7250€960
6499022€7425 – €8000€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Tull en ’t Waal achterhaal je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tull en ’t Waal is 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Tull en ’t Waal?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tull-en-t-waal

Systemen met subsidie:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Tull en ’t Waal vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind jij in korte tijd een professionele expert in de buurt. Verschillende bedrijven hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de aard van het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Tull en ’t Waal.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Houten.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tull en ’t Waal op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een project in je eigen buurt (Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3999).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!