Zonnepanelen t Goy kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in t Goy? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze website ontdek je praktische raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in t Goy!

zonnepanelen installateur 3997
 • Lagere maandlasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3997
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen t Goy juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.houten.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Houten. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Houten kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in t Goy
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In t Goy kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5700), dan bedraagt dit al €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 600.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in t Goy variëren tussen de €5100 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op plusminus 2750 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Pure Energie betaal je al snel €618,75 (tarief juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in t Goy kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3500 – €4400€400
2297012€5275 – €5775€600
3355016€5975 – €6100€750
4419018€6450 – €6825€930
5450020€6950 – €7275€1010
6483022€7500 – €7925€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck t Goy tref jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in t Goy is 3170 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in t Goy?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-t-goy

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in t Goy vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten tref je vandaag nog een professionele monteur in jouw streek. Verschillende leveranciers beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in t Goy.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Houten.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in t Goy op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 3997).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!