Zonnepanelen Schalkwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Schalkwijk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Middels het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je toepasbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Schalkwijk!

zonnepanelen installateur 3998
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Draag bij aan een milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3998
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schalkwijk juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.houten.nl tref je de spelregels in de gemeente Houten. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Houten zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Schalkwijk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Schalkwijk bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan pak je al €1202,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus een half miljoen consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Schalkwijk fluctueren tussen de €4300 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor grofweg 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en NLE betaal je daarvoor ongeveer €621 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Schalkwijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3550 – €4375€410
2303011€5225 – €5600€525
3327014€5950 – €6025€800
4397017€6350 – €6775€910
5444019€7025 – €7250€1030
6506023€7475 – €8050€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Schalkwijk lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schalkwijk is 3170 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Veel huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Schalkwijk?

Bij het installeren van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schalkwijk

Interessante installaties:


Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Schalkwijk vergelijken? Via het advies hieronder heb jij zonder problemen een erkende installateur in jouw streek. Sommige adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets het type huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Schalkwijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Houten.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schalkwijk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 3998).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!