Zonnepanelen Hilvarenbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hilvarenbeek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Door zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website check jij waardevolle aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Hilvarenbeek!

zonnepanelen installateur 5081
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5081
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hilvarenbeek juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.hilvarenbeek.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Hilvarenbeek. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Hilvarenbeek zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hilvarenbeek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hilvarenbeek kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5075), dan profiteer je al van een korting van €1065,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Circa 600.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hilvarenbeek schommelen tussen de €4900 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op plusminus 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €639 (prijspeil juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hilvarenbeek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119607€3525 – €4400€420
2282013€5025 – €5875€625
3355014€6075 – €6050€850
4382016€6375 – €6675€950
5458019€7025 – €7300€960
6484022€7400 – €7950€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hilvarenbeek zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hilvarenbeek bedraagt 3550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hilvarenbeek?

Voor panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hilvarenbeek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hilvarenbeek vergelijken? Geholpen door onze stappenplan zoek je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in de regio. Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Hilvarenbeek.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hilvarenbeek.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hilvarenbeek op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is het een project in je eigen buurt (Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5080, 5081, 5084).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente