Zonnepanelen Tilburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Tilburg? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij bruikbare gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tilburg!

zonnepanelen installateur 5001
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5001
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tilburg september 2023

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.tilburg.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Tilburg. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Tilburg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Tilburg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Tilburg kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5575), dan is het voordeel al €1170,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tilburg liggen tussen de €5200 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €684 (tarieven september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Tilburg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117206€3500 – €4400€400
2301011€5050 – €5650€650
3344016€6025 – €6225€750
4395016€6350 – €6650€930
5459019€7100 – €7175€960
6483021€7600 – €8025€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Tilburg bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tilburg is 2900 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Tilburg?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tilburg

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tilburg vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt heb je snel en eenvoudig een professionele leverancier in de regio. Sommige installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Tilburg.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tilburg.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tilburg op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een regionaal project (Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout)? Dan mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5000, 5001, 5002, 5003, 5004, 5011, 5012, 5013, 5014, 5015, 5017, 5018, 5021, 5022, 5025, 5026, 5032, 5035, 5036, 5037, 5038, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047, 5048, 5049).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente