Zonnepanelen Haghorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Haghorst? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Op basis van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van deze website bekijk je praktische toelichtingen over zonnepanelen kopen in Haghorst!

zonnepanelen installateur 5089
 • Lagere maandlasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5089
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haghorst juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.hilvarenbeek.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hilvarenbeek. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Hilvarenbeek zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Haghorst
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Haghorst zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Haghorst komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pakweg 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €657 (prijs juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Haghorst bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3575 – €4250€440
2296011€5300 – €5650€550
3357016€5900 – €6200€825
4390016€6300 – €6800€900
5458019€7075 – €7250€1000
6503023€7450 – €8100€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Haghorst zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haghorst is 3550 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Haghorst?

Puur voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haghorst

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Haghorst vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt zoek je moeiteloos een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Verschillende specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het soort woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Haghorst.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hilvarenbeek.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Haghorst op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 5089).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!