Zonnepanelen Diessen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Diessen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Met innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze vergelijker tref jij bruikbare info over zonnepanelen kopen in Diessen!

zonnepanelen installateur 5087
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5087
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Diessen april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.hilvarenbeek.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hilvarenbeek. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Hilvarenbeek kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Diessen
Direct zonnepanelen bestellen? In Diessen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5625), dan is jouw winst al €1181,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Diessen fluctueren tussen de €4600 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €654,75 (prijspeil april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Diessen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117007€3475 – €4500€400
2306011€5000 – €5725€600
3326016€6075 – €6100€850
4405018€6425 – €6825€910
5460020€7000 – €7250€1000
6499023€7575 – €8000€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Diessen ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Diessen is 3550 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Diessen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-diessen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Diessen vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vergelijk je moeiteloos een erkende monteur in je postcodegebied. Diverse monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het soort woning. Het genre dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Diessen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Dan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €17,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hilvarenbeek.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Diessen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5087).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!