Zonnepanelen Esbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Esbeek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. deze website doorzoek jij veelzijdige aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Esbeek!

zonnepanelen installateur 5085
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5085
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Esbeek juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.hilvarenbeek.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Hilvarenbeek. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Hilvarenbeek kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Esbeek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Esbeek kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5600), dan is het belastingvoordeel al €1176. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 650.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Esbeek schommelen tussen de €5000 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €652,5 (vergoeding juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Esbeek bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3550 – €4325€410
2292013€5225 – €5600€550
3354014€5925 – €6125€825
4410018€6400 – €6825€950
5431019€7025 – €7125€960
6481023€7525 – €8075€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Esbeek ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Esbeek bedraagt 3550 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Esbeek?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-esbeek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Esbeek vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek je moeiteloos een erkende vakman in de regio. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Esbeek.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week volgen er offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €22,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hilvarenbeek.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Esbeek op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal project (Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 5081, 5085).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!