Zonnepanelen Oisterwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oisterwijk? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze website ontdek jij waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oisterwijk!

zonnepanelen installateur 5061
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5061
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oisterwijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.oisterwijk.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oisterwijk. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Oisterwijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oisterwijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oisterwijk kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5300), dan is het voordeel al €1113. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 800.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oisterwijk liggen tussen de €5200 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €659,25 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oisterwijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3500 – €4475€410
2303011€5125 – €5650€550
3354014€6100 – €6225€775
4405017€6550 – €6725€950
5435020€6925 – €7175€990
6481021€7500 – €7925€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Oisterwijk vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oisterwijk is 3470 kWh. Dit staat voor pakweg 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Oisterwijk?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oisterwijk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oisterwijk vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan heb jij snel en eenvoudig een goede installateur in jouw streek. Sommige monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Oisterwijk.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Oisterwijk.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oisterwijk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een project in je eigen buurt (Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ’t Westend / ’t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 5060, 5061, 5062, 5063).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente