Zonnepanelen Haaren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Haaren? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van deze website doorzoek jij uitgebreide informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Haaren!

zonnepanelen installateur 5076
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5076
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haaren juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.haaren.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Haaren. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Haaren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Haaren
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Haaren kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4950), dan is het voordeel al €1039,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 700.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Haaren liggen tussen om en nabij de €4900 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (vergoeding juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Haaren kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3650 – €4400€420
2288012€5200 – €5725€600
3322014€6000 – €6025€775
4385018€6350 – €6625€910
5468019€6900 – €7175€960
6516021€7400 – €8075€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Haaren ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haaren bedraagt 3680 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Haaren?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haaren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Haaren vergelijken? Via onderstaande tips heb jij moeiteloos een erkende installateur in jouw streek. Het merendeel van de leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Haaren.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Haaren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Haaren op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 5076).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente