Zonnepanelen Biest-Houtakker kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Biest-Houtakker? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker check jij waardevolle toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Biest-Houtakker!

zonnepanelen installateur 5084
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5084
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Biest-Houtakker april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.hilvarenbeek.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hilvarenbeek. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Hilvarenbeek zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Biest-Houtakker
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Biest-Houtakker kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5575), dan is het voordeel al €1170,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Biest-Houtakker variëren tussen de €4900 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon betaal je al snel €650,25 (tarieven april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Biest-Houtakker kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3675 – €4300€440
2272011€5250 – €5700€575
3328015€6000 – €6225€725
4408018€6375 – €6650€920
5449019€6900 – €7275€970
6519023€7625 – €8150€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Biest-Houtakker check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Biest-Houtakker bedraagt 3550 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Biest-Houtakker?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-biest-houtakker

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Biest-Houtakker vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies jij in enkele stappen een uitstekende specialist in jouw streek. Verschillende leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de aard van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Biest-Houtakker.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook relevante keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hilvarenbeek.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Biest-Houtakker op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5081, 5084).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!