Zonnepanelen Geertruidenberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Geertruidenberg? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je praktische gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Geertruidenberg!

zonnepanelen installateur 4931
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4931
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geertruidenberg juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.geertruidenberg.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Geertruidenberg. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Geertruidenberg zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Geertruidenberg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Geertruidenberg zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 800.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Geertruidenberg schommelen tussen de €4500 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in pakweg 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en NLE betaal je daarvoor zo’n €614,25 (prijs juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Geertruidenberg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3600 – €4350€380
2309011€5100 – €5725€650
3333014€6100 – €6225€750
4392016€6400 – €6650€880
5435020€7075 – €7225€960
6497023€7700 – €8050€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Geertruidenberg ontdek je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geertruidenberg is 3090 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Geertruidenberg?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geertruidenberg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Geertruidenberg vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk je vandaag nog een erkende expert in jouw omgeving. Tal van adviseurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Geertruidenberg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Geertruidenberg.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Geertruidenberg op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4930, 4931).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente