Zonnepanelen Goirle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Goirle? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels zonnepanelenrevolutie.nl vind jij bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Goirle!

zonnepanelen installateur 5051
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verantwoorde investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5051
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goirle juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.goirle.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Goirle. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Goirle kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Goirle
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Goirle kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4900), dan profiteer je al van een korting van €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus 600.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Goirle liggen tussen de €4000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor plusminus 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €623,25 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Goirle bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3700 – €4250€430
2282012€5075 – €5650€675
3359014€6075 – €6025€700
4388017€6450 – €6775€930
5446020€7050 – €7300€960
6489023€7700 – €7950€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Goirle achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goirle is 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Goirle?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goirle

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Goirle vergelijken? Door middel van het advies hieronder vind je in een zeer korte periode een goede aanbieder in je postcoderoos. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf expliciet het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Goirle.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar komen we erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Goirle.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Goirle op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Goirle-Centrum, Grobbendonck, De Groote Akkers, De Hoge Wal, Abcoven, Wildackers, ’t Ven, De Boschkens, De Hellen, De Nieuwe Erven, Hoogeind, Sportpark Van den Wildenberg, Bedrijventerrein Tijvoort, Verspreide huizen Goirle, Riel, Bedrijventerrein Riel, Sportpark De Krim, Verspriede huizen Riel)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 5050, 5051, 5052, 5053).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente