Zonnepanelen Overasselt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Overasselt? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker ontdek je waardevolle aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Overasselt!

zonnepanelen installateur 6611
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6611
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Overasselt mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.heumen.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Heumen. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Ook bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Heumen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Overasselt
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Overasselt zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een interessante rente een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4975), dan is het belastingvoordeel al €1044,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 750.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Overasselt variëren tussen de €4400 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €693 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Overasselt kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120708€3400 – €4200€410
2282011€5025 – €5625€600
3338015€6075 – €6075€775
4386018€6550 – €6825€930
5459020€6975 – €7275€1010
6491022€7400 – €8025€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Overasselt ontdek je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Overasselt bedraagt 3210 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Overasselt?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-overasselt

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Overasselt vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je in enkele stappen een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het soort huis. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Overasselt.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Heumen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Overasselt op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal project (Heumen, Overasselt)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 6610, 6611).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!