Zonnepanelen Malden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Malden? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenrevolutie.nl tref jij veelzijdige adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Malden!

zonnepanelen installateur 6581
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6581
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Malden mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.heumen.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Heumen. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Heumen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Malden
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Malden kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4725), dan is het belastingvoordeel al €992,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 700.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Malden fluctueren tussen de €4600 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent betaal je hiervoor wel €670,5 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Malden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3425 – €4350€380
2298012€5100 – €5800€625
3336015€5975 – €6250€800
4382018€6475 – €6850€900
5456019€6925 – €7225€960
6497022€7500 – €7975€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Malden ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Malden bedraagt 3210 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Malden?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-malden

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Malden vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten heb jij vandaag nog een professionele specialist in je postcoderoos. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Malden.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar kijk goed naar certificering (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Heumen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Malden op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal project (Heumen, Overasselt)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6580, 6581).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!