Zonnepanelen Nederasselt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Nederasselt? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. deze website tref je accurate tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Nederasselt!

zonnepanelen installateur 6612
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6612
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nederasselt mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.heumen.nl lees je de spelregels in de gemeente Heumen. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Heumen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nederasselt
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nederasselt kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5000), dan is jouw winst al €1050. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 800.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nederasselt fluctueren tussen de €4700 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in circa 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je al snel €695,25 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nederasselt is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3575 – €4500€420
2281012€5075 – €5625€525
3330014€5900 – €6100€775
4408017€6450 – €6625€950
5441019€7000 – €7150€1030
6503022€7575 – €8200€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Nederasselt achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nederasselt bedraagt 3210 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nederasselt?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nederasselt

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nederasselt vergelijken? Middels het advies hieronder tref je binnen enkele minuten een goede installateur in de regio. Het merendeel van de leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Nederasselt.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Heumen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nederasselt op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Heumen, Overasselt)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 6612).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!