Zonnepanelen Wapenveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Wapenveld? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Met krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door deze pagina bekijk jij accurate raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Wapenveld!

zonnepanelen installateur 8190
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8190
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wapenveld mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.heerde.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Heerde. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Heerde kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wapenveld
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wapenveld zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan profiteer je al van een korting van €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wapenveld variëren tussen de €5100 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of NLE betaal je daarvoor ongeveer €636,75 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Wapenveld kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3575 – €4225€390
2295013€5300 – €5800€550
3320016€5975 – €6150€825
4404016€6350 – €6800€940
5447020€7100 – €7250€1030
6492023€7650 – €8100€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Wapenveld check je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wapenveld is 3150 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Wapenveld?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wapenveld

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Wapenveld vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind je in een zeer korte periode een uitstekende vakman in jouw omgeving. Verscheidene monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Wapenveld.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Heerde.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wapenveld op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Heerde, Wapenveld)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8181, 8190, 8191).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!