Zonnepanelen Vorchten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Vorchten? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze tool vind je accurate gegevens over zonnepanelen kopen in Vorchten!

zonnepanelen installateur 8193
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8193
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vorchten mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.heerde.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Heerde. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Heerde zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Vorchten
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Vorchten kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Vorchten liggen tussen om en nabij de €4000 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Vandebron betaal je al snel €639 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vorchten kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3450 – €4275€390
2284011€5100 – €5750€650
3324014€6000 – €6025€825
4391017€6325 – €6725€940
5453020€7100 – €7125€1030
6516021€7650 – €8100€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Vorchten ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vorchten is 3150 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vorchten?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vorchten

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Vorchten vergelijken? Met het onderstaande stappenplan zoek je in korte tijd een erkende monteur in jouw streek. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type woning. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Vorchten.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar let ook op relevante keurmerken (zoals IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Heerde.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vorchten op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een project in je eigen buurt (Heerde, Wapenveld)? Dan kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8193).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!