Zonnepanelen Veessen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Veessen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij bruikbare details die helpen bij zonnepanelen kopen in Veessen!

zonnepanelen installateur 8194
 • Makkelijk geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8194
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veessen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.heerde.nl tref je de spelregels in de gemeente Heerde. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Heerde zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Veessen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Veessen zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5375), dan loopt dit al op tot €1128,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Veessen liggen tussen om en nabij de €4100 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Powerpeers betaal je al snel €641,25 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Veessen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3650 – €4200€430
2288012€5275 – €5900€650
3353014€5950 – €6100€700
4415016€6300 – €6775€880
5453020€6950 – €7175€1000
6484023€7700 – €7825€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Veessen achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veessen bedraagt 3150 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Veessen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veessen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Veessen vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs zoek je moeiteloos een goede installateur in je woonplaats. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het type woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Veessen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, telefoonnummer en het emailadres. Zo is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Heerde.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Veessen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een project in je eigen buurt (Heerde, Wapenveld)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8194).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!