Zonnepanelen Onnen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Onnen? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref je samengestelde toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Onnen!

zonnepanelen installateur 9755
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9755
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Onnen augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.haren.nl tref jij de spelregels in de gemeente Haren. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Haren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Onnen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Onnen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5675), dan pak je al €1191,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 600.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Onnen komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of NLE staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (prijs augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Onnen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3525 – €4300€380
2290011€5150 – €5800€575
3321015€6075 – €6250€850
4392017€6500 – €6800€950
5451020€7000 – €7275€970
6494023€7400 – €8075€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Onnen tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Onnen bedraagt 3020 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Onnen?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-onnen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Onnen vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind je in enkele stappen een deskundige installateur in je postcodegebied. Een aantal aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf duidelijk het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Onnen.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In een week volgt er een transparante offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Haren.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Onnen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal project (Centrum, Land)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9755).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!