Zonnepanelen Glimmen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Glimmen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl check je actuele details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Glimmen!

zonnepanelen installateur 9756
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9756
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Glimmen juni 2023

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.haren.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Haren. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Haren kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Glimmen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Glimmen kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5700), dan profiteer je al van een korting van €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Circa 600.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Glimmen liggen tussen de €4800 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op circa 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €625,5 (tarieven juni 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Glimmen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118807€3625 – €4425€390
2271013€5025 – €5625€650
3322016€5975 – €6150€725
4419018€6425 – €6600€940
5463020€7100 – €7250€1030
6496021€7675 – €8050€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Glimmen bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Glimmen bedraagt 3020 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de consumenten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Glimmen?

Puur voor zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-glimmen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Glimmen vergelijken? Met onze stappenplan tref jij in korte tijd een betrouwbare vakman in je postcoderoos. Veel adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het soort woning. Het genre huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Glimmen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Haren.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Glimmen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Land)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9756).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!